IPS e.max Press

magnifying glass

IPS e.max Press je inovativen litij disilikaten steklokeramičen (LS2) ingot za tehniko prešanja.

Litij disilikatni (LS2) IPS e.max Press ingoti so na voljo v petih stopnjah translucentnosti in Impulse verziji. Polikromatski IPS e.max Press Multi ingoti so posebej atraktivni, saj kažejo naravno napredovanje/prehajanje barve.

Ingoti so izbrani tako, da ustrezajo primeru in tehniki obdelave (barvanje, cut-back ali tehnika plastenja). Restavracije so karakterizirane ali plastene z uporabo ustreznega IPS e.max Ceram materiala za barvanje ali keramiko za plastenje. rezultati imajo zelo naraven izgled, ne glede na odtenek prepariranega zoba.

IPS e.max Press restavracije je mogoče cementirati z različnimi materiali, ki so na voljo za širok spekter indikacij. Prevleke in mostičke, narejene iz IPS e.max Pressa, je mogoče cementirati samoadhezivno ali konvencionalno (npr. SpeedCEM Plus). Inleji, (tanke) luske, okluzalne luske se cementira z adhezivno tehniko (npr. Variolink Esthetic).

IPS e.max Press Multi
Inovativni Multi ingoti so na voljo v izbranih Bleach BL in A-D odtenkih. Material predstavlja naravno prehajanje odtenkov od dentina proti incizalnim področjem. Zato se iz njih izdelujejo monolitske restavracije z visoko estetskim izgledom. S temi ingoti se luske ter anteriorne, posteriorne prevleke  in prevleke na hibridnih nazidkih izdelajo hitro in učinkovito. Idealno bi bilo, če bi te restavracije glazirali. Kakorkoli že. Mogoče jih je modificirati tudi z barvanjem in cut-back tehniko.

IPS e.max Press HT
HT ingoti so na voljo v 16- A – D  in štirih Bleach (BL) odtenkih. Zaradi njihove visoke translucentnosti (podobne naravnemu enamel)so ti ingotiprimerni za izdelavo manjših restavracij (npr. inleje). Njihov naraven kameleonski učinek dovoljuje tem restavracijam, da se prilagodijo naravnemu zobu tako, da prehodi niso vidni. Restavracije so učinkovito karakterizirane s tehhniko barvanja.

IPS e.max Press MT
MT ingoti so na voljo v  odtenkih A1, A2, A3, B1, BL2, BL3 in BL4. Ti ingoti srednje translucentnosti se uporabljajo v primerih, ko je potreben svetlejši in od H bolj translucenten material. Restavracije iz MT ingotov so idealne za risanje in cut-back tehniko.

IPS e.max Press LT
LT ingoti so na voljo v 16-ih S-D in 4 bleach BL barve. Zaradi njihove nizke translucentnosti, podobne naravnemu dentinu, so primerni za izdelavo velikih restavracij (npr. posteriornih prevlek). Za material sta značilni naravni enaka svetlost in kroma, kar preprečuje sivenje restavracij. Estetika restavracij je izpopolnjena s cut-back tehniko.

IPS e.max Press MO
MO ingoti so na voljo v petih barvnih skupinah ( MO 0, MO 1, MO 2, MO 3, MO 4). Zaradi opačnosti so namenjeni izdelavi substruktur na vitalnih ali rahlo zabarvanih prepariranih zobeh. Oblikujejo izvrstno osnovo za restavracije naravnega izgleda, izdelane s tehniko plastenja.

IPS e.max Press HO
HO ingoti so dobavljivi v treh barvnih skupinah (HO 0, HO 1, HO 2). Ker so opačni, se uporabljajo za ogrodja na močno zabarvanih zobeh in na titanskih nazidkih. Uspešno prekrijejo temno podlago in omogočijo doseganje visoko estetskih rezultatov. Anatomska oblika restavracij se prilagodi z IPS e.max Ceramom.

IPS e.max Press Impulse
Impulse ingoti so na voljo v dveh različnih stopnjah svetlosti (opal 1 in opal 2). Restavracije, izdelane iz teh ingotov so izjemno opalescentne. Zato je ta material izjemno primeren za izdelavo (tankih) lusk za svelte zobe, kadar je potreben opalescenten učinek.  

Value ingote V1, V2 in V3 so nadomestili MT ingoti B1, BL4 in BL3.

Prednosti:

 • Dokazano trd material za dolgotrajne klinične rezultate. Prilagodljivost načina cementiranja.
 • Naravna estetika ne glede na odtenek prepariranega zoba.
 • Polikromatski Multi ingoti za kar največjo učinkovitost.
 • Pet stopenj translucentnosti in dodatni Impulse ingoti za največjo možno prilagodljivost.
 • Minimalno invazivne, natančno prilegajoče se restavracije.
 • Adhezivno, samoadhezivno ali konvencionalno cementiranje glede na indikacijo.

 Indikacije:

 • (Tanke) luske (0,3 mm),
 • okluzalne luske,
 • minimalno invazivni inleji in onleji (1 mm),
 • prevleke in delne prevleke,
 • mostički v anteriorni in premolarski regiji,
 • implantatne suprastrukture,
 • hibridni nazidki in prevleke na hibridnih nazidkih.