magnifying glass

Cervitec Plus

Cervitec Plus je PRAVI zaščitni lak za zagotavljanje kvalitete restavrativnega dela in za profesionalno kontrolo bakterij pri pacientih z visokim tveganjem za karies.

Lak vsebuje preizkušeno kombinacijo aktivnih sestavin klorheksidina in timola. Cervitec Plus uporabljamo za zaščito eksponiranih površin korenin in za redukcijo bakterijske aktivnosti na zobeh. Zaščitni lak pomaga zmanjšati tveganje za karies in preprečiti vnetje dlesni. Razen tega ga lahko uporabljamo kot pomoč pri zdravljenju dlesni.

Uporaba prozornega laka je enostavna. Nanašamo ga lahko selektivno. Pacienti ga dobro prenašajo, je naravnega videza. Cervitec Plus deluje, kjer je potrebno.

Cervitec Plus je zasnovan na dolgoletnih kliničnih izkušnjah z njegovim predhodnikom, izdelkom Cervitec. Nova matrica laka Cervitec Plus dopolnjuje njegove skozi čas preizkušene lastnosti: močno vez, enostavno nanašanje zaradi visoke tolerance na vlago in uporabniku prijazno pakiranje (posamezne doze in pakiranja za večkratno uporabo).

Skupaj z izdelkom Cervitec Gel, Cervitec Plus bistveno prispeva k dolgoročnemu ohranjanju zob, prevlek, mostov in implantatov v dobrem stanju.

Koristen nasvet: Pacienti lahko izboljšajo učinek strokovno nanesenega  Cervitec Plus z domačo uporabo Cervitec Gel, ki vsebuje 0,2% klorheksidina in 900 ppm fluorida.

Indikacije

 • Preobčutljivi zobni vratovi
 • Gingivitis 
 • Visoko število  bakterij Streptococcus mutans, npr.
  - med ortodontskim zdravljenjem
  - ob nepravilnem izvajanju ustne higiene
  - pri pacientih s kserostomijo
  - znotraj družin (transmisija)

Uporaba je izredno enostavna. Prozorni lak nanesemo točno na mesto, kjer je potreben. Pacienti ga dobro prenašajo, je naravnega videza.

Prednosti

 • zapiranje eksponiranih dentinskih tubulov
 • Selektivna obravnava visoko rizičnih področij
 • Aktivne sestavine so na razpolago daljši čas
 • 1% klorheksidina in 1% timola: visoka učinkovitost pri nizkih odmerkih
 • Preprečevanje stranskih učinkov, ki so običajno povezani s klorheksidinom